MOMO TEHLİKESİ

MOMO TEHLİKESİ

11.03.2019 311

Sevgili velilerimiz,

Günümüzde çocukların bebeklikten itibaren kullanmaya başladıkları telefon ve tabletlerin yeni tehlikesi olan, özellikle Whatsapp üzerinden yayılan fakat internette de pek çok içeriği olan ve çocukları intihara kadar sürükleyen Momo adlı oyunla ilgili sizleri bilgilendirmek ve duymadan ebeveynler için konuyla ilgili farkındalık kazandırmak istedik.

Momo karakteri, sosyal medya aracılığıyla çocuklara ve gençlere hızla yayılıyor Youtube’da çocuk programlarının arkasına reklam gibi Momo görüntüsünün eklendiği görülüyor. Özellikle çocuklara evde kesici aletleri nerede bulabileceklerini söylüyor Ve aynı zamanda babanın garajında ya da annenin mutfağında gibi çeşitli yönlendirmelerde bulunuyor. O kesici aletlerle çocuklara ne yapması gerektiğini anlatıyor ve gösteriyor. Eğer bileğinde kırmızı şeyler çıkmaya başladıysa doğru yapıyorsun gibi yönlendirmeler yapıyor. Dediklerimi yapmazsan gece uyuduğun zaman gelip seni bulurum gibi tehdit edici mesajlar veriyor. Özellikle Momo karakterinin Minecraft oyununda çıktığı da söyleniyor.

Tablet, telefon, internet gibi teknolojinin hayatımıza bu kadar yoğun olarak girdiği bu dönemde çocuklarımızı mutlaka sınırlandırarak girdikleri internet siteleri, oyunları, uygulamaları yakından takip etmenizi öneririz.

Karakteri tanımaz için görselini sizlerle de paylaşıyoruz.

Saygılarımızla.

11-03-2019